pátek 28. července 2017

Irrisi ~

Irrisi


Přezdívky
Irri, Rrisi

Druh
Vydra říční

Věk
1 rok

Nejčastější lokace
Srdce CiAru ~ Královská zahrada ~ Valorský břeh

Vzhled
Irrisi má tmavý velký čumáček a roztomilá zelená kukadla se světlejšími odlesky, kterým nikdo nemůže odolat. Rozkošné jsou i Irrisiny dlouhé béžové vousky. Celá její srst je šedo-hnědá až na jasnější tlamičku, okolí očí a tváře, náprsenku, bříško a prsty, mezi kterými má hnědé plovací blány. Hnědou barvu uvidíme i na vnitřcích jejích oušek. Pyšní se bílými drápky se žlutým nádechem. Má dlouhý ocásek, který se směrem ke konci zužuje.

Charakteristika
Tahle vydra je sice samotářka, ale pokud k tomu má příležitost, ráda vyhledá společnost svých přátel. Miluje vtípky všeho druhu. Neskutečně ji baví pod vodou někoho z legrace vystrašit, má z toho hroznou srandu, ale už si neuvědomuje následky. Dokáže uznat svou chybu a nerada se hádá. Je velmi šikovná a štědrá, ve vodě dokáže ulovit téměř cokoliv a o svou potravu se také s potěšením rozdělí s každým, kdo k ní přijde hladový. Je sice odvážná, ale přesto opatrná, díky svému velkému pudu sebezáchovy se málokdy pouští do nesmyslných bojů a šarvátek o jídlo s jinými vydrami. Umí skvěle poradit, když má někdo starosti, sama ale o pomoc nikdy nežádá.

Historie postavy
Irrisi se narodila v Timisoaře, Zemi kříšťálové krásy, na Vydří stezce. Dětství prožila s matkou a třemi bratry, kteří mezi sebou měli neustále nějaké sporu a stále se kvůli něčemu dohadovali. To ona neměla ráda a tak se namísto nesmyslných potyček raději zdokonalovala s matkou v plavání a lovu, nebo se od ní učila, jak si postavit hezký pelíšek na spaní a odpočinek. To se jí velice vyplatilo, protože se mohla poměrně brzy osamostatnit. Před svými bratry byla hodně napřed, i když byla ještě sama maličká.
Nicméně její odvaha byla něco úžasného. A tak se stalo, že Irrisi jednoho dne našla jiný proud její rodné řeky Castite, který vedl do neznáma a který se rozhodla prozkoumat. Castite se vlévala do poklidné Valory, po které se mladá vydra svezla až do samothého Srdce CiAru. Tam se jí zalíbilo, hlavně kvůli dostatku potravy, a u jednoho z valorských břehů se zabydlela. Udělala si krásnou noru pod kořeny velkého stromu, do které vedl dlouhý tunel přímo pod hladinou. Nic jí nechybělo.

Postupem času zjistila, že kolem řeky tlape ještě někdo jiný, než ona. Často tam slýchávala dospělé hlasy šelem, které mluvily tak vznešeně, že tomu Irrisi mnohdy ani nerozuměla. Zaujal ji ale jeden lvíčecí hlas, jehož majitel chodil ke stromu každičký podvečer a mňoukal do hlubin Valory všechny své starosti. Irrisi to samozřejmě zaujalo a ona, skrytá v kořenech stromu, tomu hlasu odpovídala a radila.
Lvíčenka, které hlas patřil, si myslela, že je to nějaké kouzlo, že jí odpovídá určitá vyšší moc. A za to byla velmi vděčná. Jednoho dne se ale u stromu rozplakala a ani vydřin hlas a rady nemohly pláč zastavit. Irris se odhodlala ke svému odhalení a přišla malou lvíčenku utěšit. Ukázalo se, že je to princezna celého CiAru, což Irrisi nedokázala pochopit. Jak by něco tak malého a uplakaného mohlo jednou vládnout celé zemi? Lvíčenku se jí ale podařilo rozveselit a od té doby byly dobrými kamarádkami. Lví princezna si s ní každý večer chodila hrát a nosila jí sušenky, které dostávala na hradě. Díky ní poznala malá vydra také spoustu nových přátel.
Irrisi byla už odmalička Tayinou vrbou, které mohla svěřit cokoliv a nikdy nebyla odmítnuta. A tak to zůstalo až do současnosti.



4 komentáře:

  1. Jedna z bellmoralských Mistryň Nadaných je taky vydra, akorát ne tak roztomilá, jako Irrisi. ♥

    Btw. na DA jsem to už pozapomněla napsat, ale strašně se mi líbí tenhle styl malován. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, já si říkala. c: Musím ji někdy poznat! OuO
      Určitě je stejně roztomilá. <3

      Awww, děkuji. Našla jsem ho minulé prázdniny a teď oživila xD Pokud chceš, mohu na to udělat tutorial. =3

      Vymazat
    2. Zařídím to! Kata od ní přeci jen není daleko. :D Jejdamane... co že to mám všechno zařizovat? Soukromá oslava nevím čeho pro Katu a obrovská ohňostroj? :D

      Jééé, to by bylo boží. ♥

      Vymazat
    3. Awww, to musíš zařídit! :'D ♥

      Tak já ho udělám. OuO

      Vymazat